Comisiile juridice din parlamentele Republicii Moldova, României și Ucrainei se reunesc în ședință comună la București

  • 24 Ianuarie 19:35
Comisiile juridice din parlamentele Republicii Moldova, României și Ucrainei se reunesc în ședință comună la București

Subiecte legate de aderarea la Uniunea Europeană vor fi discutate la ședința comună a Comisiilor juridice din Parlamentul Republicii Moldova, Senatul României și Radei Supreme a Ucrainei, transmite Radio Chișinău.

Scopul ședinței comune este de a aduce cele trei țări la aceeași masă de discuții, pentru a analiza aspectele relevante în procesul de preaderare la Uniunea Europeană, informează Legislativul de la Chișinău.

În cadrul ședinței se va discuta despre recomandările ce vizează domeniul justiției și funcționarea sistemului judiciar, propuse în procesul de negociere a Republicii Moldova și a Ucrainei în contextul aderării la Uniunea Europeană.

Urmare a ședinței comune va fi adoptată și o declarație care vizează cooperarea dintre Republica Moldova, Ucraina și România în domeniul reformării justiției și combaterii corupției.

Reuniunea comisiilor juridice are loc în perioada 24-26 ianuarie, în România. La discuții vor participa Președintele Parlamentului, Igor Grosu, vicepreședintele Senatului României, Virgil Guran, și Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău