Comisia Vetting a transmis CSM-ului primele rapoarte de evaluare

  • 27 Decembrie 2023 11:17
Comisia Vetting a transmis CSM-ului primele rapoarte de evaluare

Comisia Vetting a transmis Consiliului Superior al Magistraturii primele rapoarte de evaluare. Aceasta a finalizat evaluarea în privința Alionei Miron, judecătoare în funcție la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), și în privința candidaților pentru funcția de judecător CSJ, Sergiu Brigai și Viorica Puica, și propune CSM ca cei trei subiecți să promoveze evaluarea externă, comunică MOLDPRES.

Rapoartele cu privire la evaluare, cu faptele relevante și motivele care au stat la baza concluziei membrilor Comisiei, dar și toate materialele aferente evaluării, au fost transmise subiecților și CSM-ului, scrie sursa citată.

Astfel, CSM urmează să examineze în ședință publică dosarele de evaluare recepționate de la Comisie și rezultatele evaluării. Prin hotărâre motivată, CSM poate accepta sau respinge rapoartele de evaluare. De asemenea, CSM poate dispune, o singură dată, reluarea evaluării, dacă va constata circumstanțe de fapt sau erori procedurale, care ar fi putut duce la un alt rezultat al evaluării.

Cei trei candidați au fost evaluați de Comisia Vetting în temeiul prevederilor Legii 65/2023 privind evaluarea externă a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție. Evaluarea presupune verificarea detaliată a integrității lor financiare și etice. Pentru evaluarea integrității etice, perioada de analiză este de 10 ani. Pentru evaluarea integrității financiare, perioada de analiză este de 12 ani.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău