Comisia Pre-Vetting a reluat procedura de evaluare a candidaților la CSM și CSP

  • 08 Septembrie 2023 15:19
Comisia Pre-Vetting a reluat procedura de evaluare a candidaților la CSM și CSP

Comisia Pre-Vetting a anunțat astăzi că reia evaluarea a 21 de candidați la funcții în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), după ce Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a admis contestațiile acestora, comunică MOLDPRES.

Astăzi, 8 septembrie, Comisia Pre-Vetting a notificat cei 21 de candidați cu privire la demararea procedurii de evaluare, transmite sursa citată.

După examinarea deciziilor Curții Supreme de Justiție, Comisia Pre-Vetting a elaborat și aprobat mai multe amendamente la Regulamentul său de organizare și funcționare. Astfel, pentru a aborda problemele invocate de CSJ, în cadrul evaluării reluată, Comisia poate trimite candidatului întrebări și solicitări de documente, în măsura în care acestea sunt necesare pentru a clarifica aspectele care derivă din hotărârile Curții. Candidații pot, de asemenea, să prezinte dovezi suplimentare în anumite circumstanțe. Dacă dubiile legate de un candidat nu vor fi astfel înlăturate, candidatul va primi de la Comisie o notificare a faptelor și dubiilor cu privire la integritatea sa etică sau financiară. Candidații pot răspunde în scris la notificarea Comisiei, în timp ce audierile nu vor fi obligatorii.

Pe parcursul evaluării reluate, Comisia va continua să aplice prevederile Legii nr. 26/2022, dar și Regulamentul de organizare și funcționare, modificat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău