Comisia Pre-Vetting a anunțat ultimele decizii privind evaluarea candidaților non-judecători la CSM

  • 25 August 2023 10:18
Comisia Pre-Vetting a anunțat ultimele decizii privind evaluarea candidaților non-judecători la CSM

Comisia Pre-Vetting a anunțat astăzi că a finalizat evaluarea celui de-al doilea grup de candidați non-judecători înaintați de Parlament la funcția de membru în Consiliul Superior la Magistraturii (CSM). Astfel, din cei nouă candidați incluși în lista transmisă de Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități, opt au fost evaluați, iar unul s-a retras din concurs, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, candidatul Leonid Chirtoacă întrunește criteriile de integritate și promovează evaluarea. Candidatul Nicolae Agachi nu întrunește criteriile de integritate și respectiv, nu promovează evaluarea.

Prin urmare, cei doi candidați urmează să notifice Comisia dacă acceptă sau se opun publicării deciziilor, în 48 de ore. În lipsa notificării, deciziile vor fi plasate pe pagina web a Comisiei.

Conform sursei citate, din cei nouă candidați cu experiență profesională în domeniul dreptului sau în alt domeniu relevant, incluși în lista transmisă Comisiei de către Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități, pe 5 mai 2023, opt au trecut prin procesul complet de evaluare a integrității pentru a putea deveni eligibili pentru o funcție de membru în CSM, iar unul s-a retras din concurs, nepromovând evaluarea. Urmare a verificărilor celor opt candidați rămași în concurs, șase au promovat evaluarea, iar doi candidați nu au promovat evaluarea și nu corespund criteriilor de integritate financiară și etică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău