Comisia parlamentară mediu a fost redenumită în Comisia mediu, climă și tranziție verde

  • 08 Iunie 2023 17:58
Comisia parlamentară mediu a fost redenumită în Comisia mediu, climă și tranziție verde

În cadrul ședinței plenare de astăzi, deputații au operat modificări la unele hotărâri ale Parlamentului cu privire la comisiile parlamentare permanente. Inițiativa legislativă care prevede redenumirea Comisiei mediu în Comisia mediu, climă și tranziție verde a fost votată de 65 deputați.

Inițiativa legislativă, care aparține deputatelor Fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Ina Coșeru și Mariana Cușnir, prevede schimbarea denumirii Comisiei mediu în Comisia mediu, climă și tranziție verde. În nota informativă a documentului se menționează că domeniile de activitate ale Comisiei vizează politica statului în domeniul protecției mediului, prevenirii și minimalizării impactului schimbărilor climatice asupra factorilor de mediu și asupra economiei naționale, precum și politici de mediu care să asigure o tranziție verde a sectoarelor economice.

”Ne-am propus să redenumim Comisia mediu în Comisia mediu, climă și tranziție verde și să punem accent pe aceste domenii, astfel încât ele să fie clare și pentru partenerii externi de dezvoltare, care ne vor susține în acest efort, dar și pentru cetățenii Republicii Moldova, care trebuie să facă parte din aceste acțiuni să se implice plenar în implementarea proiectelor pe care le vom demara în vederea descreșterii consumului de resurse energetice și îmbunătățire a calității componentelor mediului”, a declarat co-autoarea inițiativei legislative, Ina Coșeru.

Comisiile permanente sunt organe de lucru ale Legislativului. Potrivit Regulamentului Parlamentului, acestea îi sunt subordonate, iar numărul comisiilor, denumirea, componența numerică și nominală se hotărăște de Legislativ, la propunerea Biroului permanent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău