Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a selectat un candidat la funcția de director al ANRE

  • 14 Februarie 2020 10:40
Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a selectat un candidat la funcția de director al ANRE

Violina Șpac este candidatul selectat de Comisia parlamentară economie, buget și finanțe pentru funcția de director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Candidatura acesteia va fi propusă Parlamentului pentru aprobare, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Legislativului, la data de 12 februarie, Comisia economie, buget și finanțe a organizat, repetat, proba de interviu pentru candidații la funcția de director ANRE. La această probă au fost admiși candidații Violina Șpac și Lilian Barcaru, ambii angajați ai ANRE.

Anterior, pe 11 decembrie 2019, aceștia au fost admiși la concursul public pentru funcția respectivă, iar un al treilea candidat și-a retras candidatura, invocând motive personale.  

Potrivit Legii cu privire la energetică, directorul Consiliului de administrație este numit în funcție de către Parlament, pe bază de concurs. Concursul este public, fiind organizat de către comisia parlamentară de profil.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de administrație format din 5 directori. Membrii Consiliului de administrație al ANRE sunt numiți prin hotărâre de Parlament pentru un mandat de șase ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
0,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,6 m/s
Tue
2
Wed
4
Thu
7
Fri
2
Sat
0
Arhivă Radio Chișinău