Comisia Națională pentru Integrare Europeană are nouă membri noi, printre aceștia sunt guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah

  • 04 August 2022 13:20
Comisia Națională pentru Integrare Europeană are nouă membri noi, printre aceștia sunt  guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah

Comisia Națională pentru Integrare Europeană are nouă membri noi, printre aceștia sunt guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Constantinov, dar și reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Moldova, și un reprezentant al ucrainenilor din Moldova.

Numărul membrilor Comisiei a fost extins la ședința de astăzi a acesteia, după cum anunță președinția într-un comunicat de presă. Membrii Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană au discutat modificările propuse în cadrul consultărilor publice pentru completarea Planului de acțiuni pentru implementarea măsurilor propuse de Comisia Europeană.

Planul conține acțiuni care trebuie realizate în următoarele luni pentru a putea avansa în demersul de aderare a Moldovei, în mai multe domenii. Este vorba despre reforma justiției și combaterea corupției, remedierea deficiențelor în legislația electorală, precum și combaterea oligarhizării și a crimei organizate.

Tot astăzi a fost discutat mecanismul interinstituțional de coordonare a procesului de integrare europeană, care va fi definitivat de Guvern în următoarele săptămâni.

„Integrarea europeană a Republicii Moldova este proiectul nostru de țară, pe care vom avansa în ritm susținut, în pofida circumstanțelor complicate în care ne aflăm în prezent. Vrem, astfel, să le oferim cetățenilor perspectiva unui trai mai bun și mai multe oportunități aici, acasă”, a menționat Președinta Maia Sandu în cadrul ședinței.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău