Comisia juridică îi face loc lui Mihai Ghimpu în biroul permanent al parlamentului

  • 10 Octombrie 2012 16:06
Comisia juridică îi face loc lui Mihai Ghimpu în biroul permanent al parlamentului

Comisia juridică a parlamentului a acceptat miercuri, 10 octombrie, modificarea componenței biroului permanent al parlamentului, oferindu-I un loc în plus fracțiunii liberale și a respins două inițiative ale comuniștilor privind abolirea actelor ce țin de condamnarea comunismului și interzicerea simbolurilor comuniste. Cele trei proiecte au provocat dezbateri aprinse și schimb de…

Comisia juridică a parlamentului a acceptat miercuri, 10 octombrie, modificarea componenței biroului permanent al parlamentului, oferindu-I un loc în plus fracțiunii liberale și a respins două inițiative ale comuniștilor privind abolirea actelor ce țin de condamnarea comunismului și interzicerea simbolurilor comuniste.

 Cele trei proiecte au provocat dezbateri aprinse și schimb de replici între membrii comisiei. 

Biroul permanent al parlamentului urmează să fie format din 14 membri față de 13 în prezent, iar cel de-al 14-lea membru va fi din partea Partidului Liberal. Cel mai probabil acesta va fi ocupat de liderul formațiunii, Mihai Ghimpu.

Discuțiile pe marginea proiectului au condus la un schimb de replici dure dintre Mihai Ghimpu și liberal-democratul Tudor Deliu, după ce ultimul a propus aca această chestiune să nu fie examinată, deoarece în cadrul PLDM nu s-a ajuns la un numitor comun.

Alte discuții în contradictoriu au provocat și proiectele comuniștilor de a abroga actele ce țin de interzicerea simbolurilor acestora. Comuniștii consideră cele două acte ca fiind ilegale și că ar contravene normelor internaționale. Deputatul comunist, Anatol Zagorodnîi.

Tot astăzi, comisia juridică a aprobat un proiect de hotărâre privind constituirea unei comisii de anchetă pentru examinarea situației arhivelor fostului KGB. De asemenea a aprobat un șir de modificări legislative care prevăd înăsprirea pedepselor pentru aplicarea torturii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău