Comisia Europeană și ESA au lansat un site care arată impactul măsurilor anti-COVID și monitorizează poluarea, folosind date satelitare

  • 05 Iunie 2020 18:05
Comisia Europeană și ESA au lansat un site care arată impactul măsurilor anti-COVID și monitorizează poluarea, folosind date satelitare

Comisia Europeană și Agenția Spațială Europeană au lansat o platformă care utilizează date transmise prin satelit de observare a Pământului pentru a măsura impactul blocajului cauzat de coronavirus și pentru a monitoriza redresarea în urma eliminării măsurilor restrictive, la nivel local, regional și mondial.

Acest instrument monitorizează în special principalii parametri de mediu, precum schimbările de calitate a aerului și a apei, activitățile economice și individuale, inclusiv industria, transporturile, construcțiile, traficul, precum și productivitatea agricolă.

Platforma combină date de observare de la sateliții Sentinel ai programului Copernicus pe care îi deține UE, cu ajutorul unor noi instrumente digitale, precum inteligența artificială și analiza datelor.-covidȘI

În cazul unora dintre parametri, imaginile din satelit sunt analizate folosind inteligența artificială (AI) pentru a genera date, potrivit lui Josef Aschbacher, directorul programelor de observație a Pământului din cadrul ESA.

Utilizatorii pot face zoom pe imaginile individuale obținute din satelit și folosite de sistemul denumit "Rapid Action on Coronavirus and EO" (earth observation), sau RACE pe scurt, și pot compara imaginile obținute la date diferite, scrie Agerpres.

“Instrumentul de observare a Pământului pentru „acțiune rapidă în contextul coronavirusului” reprezintă o dovadă a rezilienței europene. Chiar și în cele mai întunecate perioade, europenii găsesc întotdeauna soluții pentru situațiile cele mai dificile. Platforma, dezvoltată în cooperare cu Agenția Spațială Europeană, este un instrument unic și remarcabil care ne va ajuta nu numai în timpul pandemiei de coronavirus, ci și în multe alte domenii, având în vedere versatilitatea funcțiilor sale, inclusiv pentru a ne atinge obiectivele ecologice”, a declarat Thierry Breton, comisarul european pentru piața internă.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:2,57 m/s
Sun
24
Mon
25
Tue
25
Wed
27
Thu
25

Curs oficial BNM 24 Iulie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.3017 -0.0000
USD 18.0638 -0.0000
RON 4.3265 -0.0000
UAH 0.6646 -0.0000
RUB 0.2447 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău