Comisia Europeană publică raportul privind progresele statelor candidate

  • 16 Aprilie 2018 15:15
Comisia Europeană publică raportul privind progresele statelor candidate

Comisia Europeană publică marți raportul privind progresele înregistrate de statele candidate în procesul de integrare europeană.

Se așteaptă ca Albania și Macedonia să primească recomandarea de deschidere a negocierilor de aderare, în timp ce Bosnia-Herțegovina și Kosovo se așteaptă la critici, iar Serbia și Muntenegru așteaptă să fie stimulate în drumul spre UE. În raport, cele șase state balcanice sunt analizate în baza criteriilor politice și economice și sunt evaluate șansele îndeplinirii cu succes a obligațiilor care le revin în calitate de state membre ale UE. Cei care au redactat raportul au subliniat importanța procesului de extindere, dar au anunțat că nu vor cosmetiza problemele legate de situația democrației, a statului de drept, a economiei, a respectării drepturilor omului sau armonizării legislației cu standardele europene în toate cele "șase state partenere" din Balcanii de Vest.

Potrivit "Deutsche Welle", statul de drept, lupta contra corupției și a criminalității organizate, libertate de exprimare și diferendele bilaterale sunt considerate în continuare puncte nevralgice ale întregii regiuni.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău