Comisia Europeană, declarație tranșantă despre Brexit: Alegerea unui nou premier britanic nu va schimba termenii acordului

  • 11 Iunie 2019 16:06
Comisia Europeană, declarație tranșantă despre Brexit: Alegerea unui nou premier britanic nu va schimba termenii acordului

Alegerea unui nou prim-ministru nu va schimba termenii acordulului de retragere al Marii Britanii din Blocul Comunitar convenit între UE și premierul de la Londra, a declarat marți un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, relatează Reuters.

Întrebat despre afirmația lui Boris Johnson, favoritul pentru a deveni succesorul lui Theresa May, de a reține miliardele de pasive datorate de Marea Britanie bugetului Uniunii Europene, purtătorul de cuvânt a declarat: "Toată lumea știe ce este pe masă. Ceea ce se află pe masă a fost aprobat de toate statele membre, iar alegerea unui nou prim-ministru nu va schimba parametrii."

Consiliul European a decis amânarea ieșirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău