Comisia Europeană a autorizat vaccinul anti-COVID dezvoltat de Novavax

  • 20 Decembrie 2021 20:00
Comisia Europeană a autorizat vaccinul anti-COVID dezvoltat de Novavax

Comisia Europeană a autorizat luni utilizarea în statele Uniunii Europene a vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de compania americană Novavax, informează Reuters și AFP, citate de Agerpres.

Decizia Comisiei a intervenit la scurt timp după ce Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat luni autorizarea vaccinului de la Novavax, care utilizează o tehnologie considerată mai clasică decât cele folosite pentru vaccinurile împotriva COVID-19 deja aprobate în Uniunea Europeană.

'Cu cinci vaccinuri aprobate, UE are un portofoliu variat, bazat atât pe tehnologii noi, cum este mRNA, cât și tehnologii clasice, cum este cea bazată pe proteine', a arătat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-o postare pe Twitter.

'Este o adăugire binevenită la arsenalul pentru protejarea europenilor. Să fie o încurajare solidă pentru nevaccinați sau cei care nu au făcut doza booster!', a subliniat ea.

Vaccinul de la Novavax, denumit Nuvaxovid, poate fi de acum încolo livrat în țările UE care l-au achiziționat. Livrările sunt așteptate să înceapă în ianuarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău