Comisia Electorală din UTA Găgăuzia a început pregătirea pentru alegerile bașcanului

  • 15 Februarie 2023 10:33
Comisia Electorală din UTA Găgăuzia a început pregătirea pentru alegerile bașcanului

Comisia Electorală din UTA Gagauz-Yeri a anunțat calendarul activităților în contextul alegerilor guvernatorului autonomiei și a doi deputați în Adunarea Populară, care vor avea loc pe 30 aprilie 2023, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, în perioada 1-25 martie, vor fi recepționate documentele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în susținerea candidaților la funcția de bașcan, iar între 1 și 21 martie – pentru susținerea candidaților la mandatele de deputat APG pentru circumscripțiile Vulcănești și Cioc-Maidan, scrie sursa citată.

Înregistrarea candidaților pentru funcția de șef al autonomiei găgăuze și deputaților APG se va efectua în perioada 1-30 martie, cu excepția zilei de 8 martie.

De asemenea, CEC de la Comrat a aprobat și modelele mai multor acte electorale pentru scrutinul regional din aprilie. Pentru campania electorală candidații au dreptul să cheltuie a câte 40 de lei per alegător, potrivit gagauzinfo.md.

Guvernatorul (bașcanul) este persoana oficială supremă a Unității Teritorial-Autonome Gagauz-Yeri. Bașcanului i se subordonează toate autoritățile administrației publice ale autonomiei. Alegerile guvernatorului se desfășoară o dată în patru ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:7,72 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
17
Sat
18
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău