Comisia de privatizare va anunța decizia cu privire la achiziționarea Vestmoldtransgaz de către Transgaz România

  • 05 Februarie 2018 14:22
Comisia de privatizare va anunța decizia cu privire la achiziționarea Vestmoldtransgaz de către Transgaz România

Săptămâna aceasta sau cel mai târziu cea viitoare, comisia de privatizare va anunța dacă acceptă sau nu oferta Transgaz România pentru a cumpăra compania de transport gaze din Republica Moldova, Vestmoldtransgaz, care se ocupă de construcția gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău.

Anunțul a fost făcut de directorul general al companiei Transgaz, Ion Sterian cu ocazia evenimentului de împlinire a 10 ani de la listarea Transgaz la Bursa de Valori București. Ion Sterian a mai spus că, odată declarată câștigătoare, Transgaz va construi gazoductul Ungheni-Chișinău, unde speră să ajungă gaz românesc în anul 2019. 

Potrivit Agenției Proprietății Publice din R. Moldova, prețul inițial de vânzare a Vestmoldtransgaz este de 180 de milioane de lei moldovenești. Cumpărătorul va avea obligația de a investi în companie 93 de milioane de euro, pe durata primilor doi ani după preluarea acesteia. 

Compania națională de transport al gazelor, Transgaz din România, are în derulare, până în anul 2026, un număr de nouă proiecte de dezvoltare în valoare totală de 1,62 miliarde de euro.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău