Comisia de anchetă privind concesionarea Aeroportului Chișinău: Nu există temeiuri juridice pentru rezilierea contractului

  • 08 Decembrie 2016 18:40
Comisia de anchetă privind concesionarea Aeroportului Chișinău: Nu există temeiuri juridice pentru rezilierea contractului

Comisia parlamentară de anchetă privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău nu a constatat circumstanțe și temeiuri juridice pentru rezilierea sau declararea nulității contractului de concesiune, totuși îi solicită Guvernului să caute posibilități pentru a renegocia contractul.

Parlamentul organizează la această oră audieri pe marginea concesionării Aeroportului și a modului în care concesionarul își îndeplinește obligațiunile. Deputatul Anatolie Zagorodnîii, cel care a prezentat raportul Comisiei.

De asemenea, Comisia îi cere Procuraturii Generale și Centrului Național Anticorupție să examineze responsabilitatea conducătorilor autorităților publice centrale și funcționarilor publici implicați în procesul de concesionare.

Potrivit raportului Comisiei, compania concesionară a investit în trei ani în Aeroport 46 de miliarde de euro.

Patru din cei 9 membri ai Comisiei au elaborat însă un raport alternativ în care se constată că aeroportul este o întreprindere profitabilă și a fost dată în concesiune fără să existe un studiu de fezabilitate.

Amintim că Aeroportul Internațional Chișinău a fost concesionat în anul 2013 pe o perioadă de 49 de ani unei companii din Rusia, iar ulterior, transmis companiei Avia-Invest despre care s-a scris că ar fi controlată de controversatul politician și om de afaceri Ilan Shor.

În cadrul unor audieri parlamentare anterioare, directorul CNA Viorel Chetraru a declarat că o parte din banii furați din sistemul bancar ar fi ajuns la Aeroport, sugerând că ar fi fost utilizați pentru investițiile de la Aeroport.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău