Comisia comună pentru integrare europeană între Parlamentul R. Moldova și Parlamentul României se va reuni la Chișinău

  • 23 Februarie 2023 15:52
Comisia comună pentru integrare europeană între Parlamentul R. Moldova și Parlamentul României se va reuni la Chișinău

La Chișinău, va avea loc cea de-a XI-a Reuniune a Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României (CCIE). Agenda acesteia a fost discutată la o ședință la care au participat copreședinții CCIE, Petru Frunze și Andrei Daniel Gheorghe, precum și membri ai Comisiei din Parlamentul Republicii Moldova, anunță Serviciul de presă al Legislativului.

Reuniunea se va desfășura în perioada 27 – 28 martie. Pe agendă vor fi incluse și discuții cu reprezentanți ai Guvernului și ai autorităților publice centrale. De asemenea, membrii CCIE vor merge în teritoriu, pentru a vizita proiecte implementate cu suportul partenerilor români.

La fel, în cadrul reuniunii urmează să fie adoptată o rezoluție, care vizează colaborarea dintre Republica Moldova și România, precum și procesul de integrare europeană al țării noastre și inițierea negocierilor cu UE.

Totodată copreședintele Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României, Andrei Daniel Gheorghe, a avut o întrevedere cu speakerul Igor Grosu. Oficialii au discutat despre proiectele inițiate cu suportul partenerilor români.

”Ne propunem ca acestea să fie realizate în beneficiul cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului. Și aici ne-am referit la podurile Ungheni-Ungheni, Leova – Bumbăta, controlul coordonat în punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni-Albița”, a menționat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Anterior, în luna aprilie a anului trecut, la București a avut loc ședința Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României. Atunci, a fost adoptată o Rezoluție de sprijin politic pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău