Comisia administrație publică a examinat inițiativa care prevede clarificarea regimului juridic al bazinelor acvatice

  • 21 Septembrie 14:45
Comisia administrație publică a examinat inițiativa care prevede clarificarea regimului juridic al bazinelor acvatice

Astăzi, 21 septembrie, Comisia administrație publică, în calitate de comisie sesizată în fond, a aprobat coraportul la proiectul de lege care vizează modalitățile prin care proprietarii construcțiilor hidrotehnice își pot exercita dreptul de folosință asupra terenului fondului apelor.

Noile prevederi vor impune deținătorii de construcții hidrotehnice să stabilească relații pecuniare pentru folosința terenurilor fondului apelor. De asemenea, aceștia vor fi responsabili de întreținerea obiectivului acvatic, inclusiv consolidarea construcțiilor hidrotehnice.

Totodată, pentru a utiliza eficient segmentele de râuri din extravilanul unităților administrativ-teritoriale se propune transmiterea acestora din administrarea statului în gestiunea unităților, la solicitarea argumentată a autorităților publice locale.

Anterior, proiectul a fost supus consultărilor publice la inițiativa vicepreședintei Comisie mediu și dezvoltare regională, Ina Coșeru, care este unul dintre autorii proiectului. La dezbateri au participat deputați, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, precum și reprezentanți ai asociațiilor profesionale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
26
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:3,6 m/s
Fri
20
Sat
23
Sun
17
Mon
14
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău