Comisarul UE pentru transporturi: „Am venit cu o veste bună: scoaterea companiilor aeriene din R. Moldova de pe lista neagră a siguranței aeronautice”

  • 25 Noiembrie 2021 18:55
Comisarul UE pentru transporturi: „Am venit cu o veste bună: scoaterea companiilor aeriene din R. Moldova de pe lista neagră a siguranței aeronautice”

Uniunea Europeană a scos Republica Moldova de pe lista neagră europeană privind siguranța aviației. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Natalia Gavriliță, la o conferință de presă comună cu comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean.

Oficialul european a adăugat că acest lucru a fost posibil grație eforturilor depuse de autoritățile de la Chișinău. Adina Vălean a reconfirmat sprijinul european pentru Republica Moldova și cetățenii săi.

Am venit cu o veste bună: scoaterea companiilor aeriene din Republica Moldova de pe lista neagră a siguranței aeronautice. Acest lucru s-a întâmplat pentru că Guvernul a luat măsurile necesare, a implementa corect ceea ce au cerut partenerii europeni, pentru a fi cu toții în siguranță”.

Premierul Republicii Moldova a declarat că Guvernul de la Chișinău are ambiții majore pe domeniul transport și infrastructură, precizând că au urgentat o serie de proiecte în derulare. Natalia Gavriliță s-a referit la continuarea dezvoltării rețelei de drumuri naționale. Potrivit premierului, Republica Moldova va beneficia de construcția unui nou pod peste Prut și a unui nou pod peste Nistru.

Totodată, Natalia Gavriliță a subliniat că Republica Moldova își dorește deschiderea treptată a pieței transportului UE și conectarea la rețeaua de autostrăzi europene.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău