Comisarul european Moscovici la G20: Divergențele persistă, UE vrea să fie aliata Statelor Unite

  • 23 Iulie 2018 11:47
Comisarul european Moscovici la G20: Divergențele persistă, UE vrea să fie aliata Statelor Unite

După dialogul miniștrilor de finanțe la reuniunea G20 din Argentina, există încă divergențe privind relațiile comerciale, a declarat comisarul european pentru economie și finanțe, Pierre Moscovici, citat de Reuters și AFP. Potrivit reprezentantului UE, întrunirea de două zile, care s-a încheiat duminică, nu a fost tensionată, participanții fiind dispuși să asculte punctele de vedere ale celorlalți, comunică MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Din partea Uniunii Europene, Moscovici i-a replicat președintelui american Donald Trump, care afirmase vineri că europenii sunt inamici și amenințase cu suprataxe asupra exporturilor din Europa către SUA. Comisarul european a insistat, folosind același termen ca și Trump, că țările europene "doresc să dețină un statut de aliat, nu de inamic, ci de aliat".

"Uniunea Europeană cu siguranță nu este răspunzătoare de principalele dezechilibre comerciale. A ne considera o țintă este cu siguranță nepotrivit", i-a răspuns Moscovici unui ziarist care întreba dacă Europa suferă daune colaterale în conflictul comercial dintre SUA și China. "Noi încercăm să construim punți", a spus comisarul european.

La reuniunea G20 au participat și guvernatorii băncilor centrale. Din grup fac parte țările dezvoltate și principalele state cu economii emergente: Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Coreea de Sud, Franța, Germania, India, Indonezia, Italia, Japonia, Marea Britanie, Mexic, Rusia, SUA și Turcia, precum și Uniunea Europeană. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău