Comisar UE, la București: Foarte curând, România intră în Schengen, iar vizele pentru SUA dispar

  • 21 Iunie 2019 17:12
Comisar UE, la București: Foarte curând, România intră în Schengen, iar vizele pentru SUA dispar

România va intra foarte curând în Spațiul Schengen, iar negocierile pentru ca românii să intre în Statele Unite ale Americii fără viză sunt pe ultima milă. Veștile bune vin chiar de la comisarul responsabil pentru migrație, afaceri interne și cetățenie al Uniunii Europene, Dimitris Avramopoulos, aflat la București, la reuniunea ministerială UE – SUA a miniștrilor Justiției și Afacerilor Interne, scrie europafm.ro.

România așteaptă de 8 ani să intre în Spațiul de liberă circulație, dar Franța și Olanda s-au opus eliminării controalelor la granițele României cu alte state membre Schengen, mai ales din cauza corupției și a încălcării statului de drept.

Acum, comisarul responsabil pentru migrație, afaceri interne și cetățenie al Uniunii Europene, Dimitris Avramopoulos, spune că până la sfârșitul mandatului actualei Comisii Europene, adică până la 31 octombrie, am putea intra în sfârșit, în Schengen.

 

”Deși acest aspect nu face parte din discuțiile noastre, aș vrea să transmit un mesaj clar prietenilor noștri români că foarte curând România va deveni membră a spațiului Schengen. Fiind responsabil din punct de vedere politic pentru aceasta, am lucrat îndeaproape cu autoritățile române. România a îndeplinit toate obligațiile. Mai sunt câteva aspecte, mai ales tehnice, dar și practice. Nu suntem foarte departe de această zi. (…) Suntem foarte aproape. Nu e o chestiune de timp, ci de a îndeplini toate detaliile rămase. (…) Același lucru este valabil și pentru Bulgaria și pentru Croația”.

 

“În ceea ce privește Visa Waiver, lucrăm la acest aspect și am stabilit o cooperare cu SUA. Cred că nu este departe ziua în care vom realiza acest lucru”.

În ciuda parteneriatului strategic pe care îl au cu Statele Unite, românii au rămas printre puținii europeni care au nevoie de vize pentru a intra în SUA.

Recent, Uniunea Europeană a avertizat Statele Unite că dacă nu renunță la această restricție, atunci și americanii ar putea avea nevoie pentru a călători în blocul comunitar.

Sursa:europafm.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău