Comemorarea personalităților marcante ale culturii și spiritualității basarabene

  • 24 August 2022 12:41
Comemorarea personalităților marcante ale culturii și spiritualității basarabene

Primăria Municipiului Chișinău organizează pe 27 august 2022, de Ziua Independenței Republicii Moldova, un eveniment de comemorare a înaintașilor noștri, personalități marcante ale culturii și spiritualității basarabene, trecuți în eternitate.

 Acțiunea are scopul de a aduce un omagiu și recunoștință tuturor celor care au manifestat solidaritate națională, devotament și patriotism, dar și inițiativă pentru un viitor prosper, menținerea păcii și păstrarea valorilor supreme ale societății.

Parastasul de pomenire va avea loc sâmbătă, 27 august a.c., pe platoul Cimitirului Central din preajma bisericii „Tuturor Sfinților", str. A. Mateevici, 11, începând cu ora 12:00.

Evenimentul de comemorare a elitelor culturale ale poporului nostru care au trecut la cele veșnice este desfășurat tradițional, în preajma sărbătorilor naționale, de către Î.M. „Combinatul Servicii Funerare" și Direcția Cultură.

În cadrul programului vor evolua Capela Corală Academică „Doina" a Filarmonicii de Stat, Orchestra Municipală de Cameră „Camerata Chișinău", iar Soborul de preoți de la Catedrala „Sfânta Teodora de la Sihla" va oficia o slujbă de pomenire.

Sunt invitați toți doritorii!

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău