Comandantul Forțelor Terestre ale SUA în Europa a vizitat Moldova

  • 03 Decembrie 2015 12:01
Comandantul Forțelor Terestre ale SUA în Europa a vizitat Moldova

Generalul-locotenent Frederick Ben Hodges, Comandantul Forțelor Terestre ale SUA în Europa și Generalul-maior Gregory Lusk, comandantul Gărzii Naționale Carolina de Nord, au vizitat ieri, 2 decembrie, Republica Moldova.

 Vizita a avut drept scop consolidarea parteneriatului dintre forțele armate ale SUA și ale Moldovei, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chișinău.

În timpul vizitei, oficialii militari americani au avut întrevederi cu oficialii militari moldoveni și au discutat despre viitoarele posibilități de instruire dintre Armata Națională a Republicii Moldova și forțele terestre ale SUA în Europa și Garda Națională a Carolinei de Nord.

Potrivit aceluiași comunicat, părțile au convenit să dezvolte cele 24 de angajamente militare comune planificate pentru anul 2016. În timpul întrevederilor, generalul-locotenent Hodges a vorbit despre cooperarea bilaterală dintre cele două state, care, potrivit oficialului, este mai bună ca oricând.„ Așteptăm cu nerăbdare să găsim modalități noi și inovatoare pentru a ajuta în continuare Republica Moldova să-și atingă obiectivele sale de securitate”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău