Comandantul forțelor SUA din Afganistan: Talibanii și autoritățile afgane au discutat în secret despre un potențial armistițiu

  • 01 Iunie 2018 21:59
Comandantul forțelor SUA din Afganistan: Talibanii și autoritățile afgane au discutat în secret despre un potențial armistițiu

Oficialii talibani au discutat în secret cu autoritățile afgane pe tema unui potențial armistițiu, a declarat generalul John Nicholson, comandantul forțelor americane din Afganistan, informează site-ul postului BBC News, citat de Mediafax.

Generalul american a adăugat că în discuții au fost implicați oficiali din alte țări și de la organizații internaționale.

Președintele afgan Ashraf Ghani a propus demararea unor negocieri în luna februarie, însă la acel moment talibanii nu au răspuns la această ofertă .

Confruntările armate între forțele afgane și insurgenți au crescut în intensitate în cursul acestui an, ambele părți înregistrând pierderi semnificative.

Se estimează că aproximativ 15 milioane de persoane, jumătate din populația Afganistanului, locuiesc în zone care sunt controlate de talibani, fie în care talibanii acționează în mod regulat.

 O serie de atentate sângeroase la Kabul, efectuate în ultimele luni de talibani și militanții Stat Islamic, demonstrează capabilitatea insurgenților talibani de a opera chiar în centrul capitalei Afganistanului.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău