Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa, despre cum NATO va susține sectorul de apărare din R.Moldova

  • 05 Februarie 2019 11:31
Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa, despre cum NATO va susține sectorul de apărare din R.Moldova

Ministrul Apărării, Eugen Sturza, s-a întâlnit marți, 4 februarie, la Mons, cu generalul Curtis M. Scaparrotti, Comandant Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR).

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărăii, discuțiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe avansarea dialogului strategic dintre Republica Moldova șțările aliate și sprijinul acestora în consolidarea și modernizarea Armatei Naționale.

„Generalul Scaparrotti a menționat că NATO este dispusă să ofere în continuare asistență pentru reformarea sectorului de apărare, în special la realizarea proiectului de îmbunătățire a managementului stocurilor de armament și muniții în depozitele Armatei Naționale, crearea școlii de pregătire a sergenților în conformitate cu standardele internaționale”, se precizează în comunicat. 

Totodată, Eugen Sturza și generalul Curtis M. Scaparrotti, care este și Comandantul Comandamentului European al Forțelor Armate ale SUA, au trecut în revistă colaborarea moldo-americană pe dimensiunea apărării, prin intermediul programelor de instruire și asistență, derulate atât în Republica Moldova, cât și în SUA.

La Mons, ministrul Apărării a discutat și cu generalul Odd Egil Pedersen, locțiitor al șefului statului major al Direcției parteneriate militare din cadrul SHAPE.

Pregătirea și testarea militarilor Armatei Naționale conform OCC, prestația contingentelor moldovenești în operațiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo, instruirea în școlile NATO, precum și standardizarea sistemului logistic al Armatei Naționale, au constituit principalele teme abordate în cadrul întrevederii.

Menționăm că ministrul Apărării se află, în perioada 3-5 februarie curent, într-o vizită oficială în Belgia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău