Columbia | Cel puțin opt morți în urma exploziei unei mașini-capcană la Academia de Poliție

  • 17 Ianuarie 2019 19:56
Columbia | Cel puțin opt morți în urma exploziei unei mașini-capcană la Academia de Poliție

Cel puțin opt ofițeri de poliție au fost uciși într-o explozie care a avut loc joi în incinta Academiei de Poliție din capitala columbiană Bogota, a anunțat postul RCN, citând Ministerul Apărării din Columbia, informează dpa și AFP.

Explozia a fost cauzată de o mașină-capcană care a vizat Academia de Poliție "General Santander", situată în sudul capitalei columbiene. Mașina a forțat intrările spre incinta Academiei, potrivit RCN.

De asemenea, potrivit maiorului Enrique Pena Losa, în urma exploziei au fost răniți alți doi oameni.

Explozia a declanșat un incendiu, iar ferestrele clădirilor învecinate au fost sparte. Ambulanțe și pompieri au sosit la fața locului. Poliția a încercuit zona.

Înainte de aceasta, primarul capitalei columbiene, Enrique Penalosa, declara pentru mass-media locale că "cel puțin patru-cinci persoane" au fost ucise în explozie și că ar putea fi vorba de un atentat cu mașină-capcană.

Columbia nu a mai fost scena unui atac atât de sângeros din 2006, amintesc mass-media columbiene. Deocamdată nu există informații cu privire la posibilii autori ai atacului.

Biroul Ombudsmanului a condamnat atacul comis într-o "țară care încearcă să construiască pacea".

Fostul președinte al Columbiei, Juan Manuel Santos, a încheiat un acord de pace cu gherila FARC în 2016. Mult mai mica Armată Națională de Eliberare (ELN) este încă activă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău