Columbia a confiscat 5 tone de cocaină, cea mai mare captură de la începutul pandemiei de COVID-19

  • 10 Iunie 2020 10:41
Columbia a confiscat 5 tone de cocaină, cea mai mare captură de la începutul pandemiei de COVID-19

Poliția columbiană a confiscat aproape 5 tone de cocaină, aceasta fiind cea mai mare captură de droguri de la începutul pandemiei de COVID-19, au informat miercuri mass-media locale, preluate de dpa, preluat de Agerpres.

Un câine de căutare a descoperit drogul în interiorul a două containere ce transportau granule de cauciuc, în portul Buenaventura din sud-vestul Columbiei.

Încărcătura trebuia să ajungă în Turcia, a precizat directorul Poliției Naționale Antidrog, Jorge Luis Ramirez Aragon, într-un comunicat.

Cocaină capturată valorează în jur de 265 de milioane de dolari, a anunțat ministrul columbian al apărării, Carlos Holmes Trujillo, într-un tweet.

Columbia este cel mai mare producător de cocaină din lume. Statul sud-american avea anul trecut 212.000 de hectare cultivate cu coca, în creștere comparativ cu cele 208.000 de hectare în 2018, potrivit unor date ale guvernului SUA.

Pandemia de COVID-19 nu s-a tradus și printr-o stopare a traficului de droguri din această țară.

Forțele de securitate columbiene au capturat în jur de 180 de tone de cocaină în primele cinci luni ale acestui an, mai mult cu 8% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, potrivit unor cifre citate de cotidianul El Tiempo. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău