Colonelul rus Artem Gorodilov, arestat sub suspiciunea de fraudă. El este suspectat de occidentali de crimele în masă de la Bucea

  • 05 Iulie 09:45
Colonelul rus Artem Gorodilov, arestat sub suspiciunea de fraudă. El este suspectat de occidentali de crimele în masă de la Bucea

Un tribunal rus l-a arestat pentru două luni pe colonelul Artem Gorodilov, comandantul Brigăzii 83 de asalt aeropurtat a armatei ruse, informează agențiile de presă ruse, citate de BBC.

Potrivit jurnaliștilor de la ziarul New Your Times, Gorodilov a fost implicat în uciderea în masă a civililor din satul Bucea de lângă Kiev în primăvara anului 2022, scrie G4media.

Potrivit serviciului de presă al Tribunalului Garnizoanei 235, Gorodilov este suspectat de fraudă în valoare de cel puțin 1 milion de ruble (aproximativ 11.300 de dolari) și riscă până la 10 ani de închisoare.

Nu se știe de ce acțiuni specifice este acuzat Gorodilov. De asemenea, nu se știe dacă Gorodilov a recunoscut acuzațiile.

După cum notează ziarul Kommersant , care a fost primul care a relatat despre arestarea lui Gorodilov, colonelul este inclus pe lista de sancțiuni a SUA.

În decembrie 2022, ziarul american New York Times a publicat o amplă anchetă privind crimele din Bucea, în care numele lui Gorodilov a apărut în mod repetat.

Potrivit jurnaliștilor americani, Gorodilov a comandat Regimentul 234 de asalt aeropurtat, care a fost implicat în uciderea civililor din Bucea. După retragerea forțelor ruse din Bucea, Gorodilov, care deținea gradul de locotenent-colonel, a fost avansat și a devenit colonel, a scris NYT.

În timpul ocupației rusești a localității Bucea, aproximativ 500 de civili au murit aici. Potrivit numeroaselor mărturii citate de jurnaliștii occidentali și de organizațiile pentru drepturile omului, cei mai mulți dintre aceștia au fost împușcați de armata rusă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:2,57 m/s
Mon
27
Tue
28
Wed
30
Thu
31
Fri
31
Arhivă Radio Chișinău