Colegiul MAI: Republica Moldova trebuie să investească mai mult în securitate

  • 25 August 2022 15:40
Colegiul MAI: Republica Moldova trebuie să investească mai mult în securitate

Republica Moldova trebuie să investească mai mult în securitate, ca să facă față provocărilor cauzate de războiul declanșat de Federația Rusă în Ucraina. Aceasta este concluzia Colegiului Ministerului Afacerilor Interne, întrunit astăzi.

În cadrul ședinței Colegiului au fost adoptate și acțiunile Ministerului în contextul obținerii statutului de candidat la aderarea la UE a Republicii Moldova.

Ministrul Ana Revenco a punctat prioritățile în activitatea Ministerului Afacerilor Interne pentru următorul an. Printre acestea se numără: crearea în cel mai scurt timp a punctului național focal pe domeniul armelor și munițiilor după modelul și standardul european; elaborarea și aderarea la sistemul de avertizare în situații de urgență care să permită avertizarea timpurie a cetățenilor în situații de criză. Operaționalizarea laboratorului de ADN, digitalizarea procesului de documentare a contravențiilor, lansarea centrului de justiție familiară și a noilor protocoale de asistență a victimelor.

Totodată, Ministerul Afacerilor Interne își propune să crească mobilitatea inspectorilor locali, să vină cu soluții pentru o mai bună organizare a proceselor migraționale și să consolideze investigațiile în spațiul online.

Ana Revenco a recunoscut că astăzi Ministerul Afacerilor Interne se confruntă cu mai multe provocări. Printre acestea ea a menționat deficitul de cadre, lipsa mijloacele de intervenție, remunerarea defectuoasă a angajaților și întreruperea lanțului logistic de aprovizionare din cauza războiului din Ucraina.

Colegiul Ministerului Afacerilor Interne este un forum superior al instituției în care se pun în discuție politicile de dezvoltare și acțiunile pe termen scurt, mediu și lung.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău