Colegiul Tehnic Feroviar din Bălți și un liceu din Galați au încheiat un acord de înfrățire

  • 22 Martie 2023 14:08
Colegiul Tehnic Feroviar din Bălți și un liceu din Galați au încheiat un acord de înfrățire

Colegiul Tehnic Feroviar din municipiul Bălți a încheiat un acord de colaborare și înfrățire cu Liceul Tehnologic „Carol I” din municipiul Galați, România. Demersul pentru elaborarea acordului a aparținut Asociației Obștești „Luceafărul Răutului” din orașul Florești, raionul Florești.

Acordul are drept scop cooperarea bilaterală în domeniul pregătirii, instruirii cadrelor didactice și a elevilor prin inițierea și demararea programelor comune. Colaborarea de asemenea, vizează schimbul de experiență între părți în domeniul de organizare și desfășurare a meselor rotunde, întrunirilor, conferințelor și simpozioanelor tematice.

„Parteneriatul educațional angajează motivațional participanții, aduce un suflu mereu înnoitor în ceea ce privește posibilitățile de colaborare, cooperare și de cunoaștere reciprocă. Activitățile propuse promovează capacitatea elevilor de a munci individual și în echipă, iar stimularea creativității acestora în activități extracurriculare devine o prioritate a actului educativ în măsura în care se valorifică potențialul neexploatat al copilului. Investiția emoțională și angajarea profundă se manifestă ca un liant real care motivează coeziunea, interacțiunea entuziastă, pozitivă, constructivă, benefică tuturor, pentru prestigiul și mândria apartenenței la colectivul din care facem parte.Scopul proiectului pe lângă dezvoltarea unui mod de a gândi și de a munci pentru cunoașterea potențialului creativ și de implicare a colectivelor de elevi, a cadrelor didactice în parteneriat, în scopul promovării competențelor, valorilor educaționale și a talentului, totodată va contribui la dezvoltarea cooperării și colaborării între cadrelor didactice implicate în parteneriat în vederea schimbului de idei, de experiențe pozitive și a prezentării muncii elevilor prin mediatizare și de asemenea va valorifica și promova tradițiile și obiceiurile care ne caracterizează ca neam românesc”, menționează președintele Asociației Obștești „Luceafărul Răutului” din orașul Florești, raionul Florești, Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău