Colecția de obiecte a lui Neil Armstrong, scoasă la licitație

  • 31 Octombrie 2018 12:08
Colecția de obiecte a lui Neil Armstrong, scoasă la licitație

Mii de obiecte acumulate de-a lungul vieții de către primul om care a pășit pe Lună, Neil Armstrong, inclusiv zeci de amintiri aduse din misiunile sale spațiale, vor fi scoase la licitație joi și vineri în Texas. Nimeni nu știa exact ce a strâns, în cei 82 de ani de existență, Neil Alden Armstrong, omul care a intrat în istorie mergând pe Lună, pe 20 iulie 1969, nici măcar copiii lui, transmite RADOR.

După moartea sa, în 2012, aceștia au descoperit o adevărată comoară adunată la el acasă sau în locuința mamei lor, fosta soție a lui Armstrong. De la obiecte mai istorice, steaguri sau medalii câștigate în timpul faimoasei misiuni lunare "Apollo 11", până la cele mai anecdotice, cum ar fi acele insigne (pin's) ale echipei de fotbal american din liceul său.

"El a păstrat totul", afirmă Rick, fiul cel mare al lui Neil Armstrong. Obiecte suficiente pentru a alimenta Muzeul Armstrong, situat în Wapakoneta (Ohio), orașul său natal, sau Muzeul Național al Aerului și Spațiului din Washington. Dar, având în vedere că mai multe obiecte fuseseră deja donate acestor instituții, Rick (Eric pe numele său adevărat) și Mark au preferat să disperseze această colecție.

Peste 2.000 de loturi vor fi oferite în trei vânzări succesive, joi și vineri, apoi în lunile mai și noiembrie 2019. Punctul culminant îl va constitui vânzarea unui steag american dus în timpul călătoriei pe Lună, dar nu desfășurat pe teren, mai mare decât majoritatea drapelelor duse în spațiu (45 cm pe 29). Prețul acestuia a fost estimat la 75.000 de dolari de către Heritage Auctions, casa care va organiza licitația.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău