Colectarea ghioceilor strict INTERZISĂ

  • 17 Februarie 2016 16:18
Colectarea ghioceilor strict INTERZISĂ

Colectarea plantelor primăvăratice rare, cum ar fi ghioceii, lalelele de pădure, dedițeii etc., este interzisă.

Agenția Moldsilva avertizează că plantele, care se regăsesc și în Cartea Roșie, sunt recoltate ilicit din fondul forestier, iar apoi comercializate în municipiul Chișinău și pe traseele naționale. Potrivit instituției, în perioada februarie-martie pe teritoriul țării sunt înregistrate tot mai multe cazuri de comercializare ilegală a acestor plante, transmite IPN.

Directorul general al Agenției „Moldsilva”, Ion Cebanu a emis un ordin cu privire la măsurile de ocrotire a speciilor de plante cu regim special de protecție, prin care sunt organizate grupe operative de control. Acestea vor efectua raiduri, inclusiv acțiuni de sistare a colectării și comercializării plantelor cu regim special de protecție și a părților acestora. De asemenea, se va asigura monitorizarea locurilor de creștere din rezervațiile naturale „Codrii”, „Pădurea Domnească”, „Plaiul Fagului”, „Prutul de Jos” și alte arii protejate.

În caz de depistare, persoanelor vinovate le sunt întocmite procese-verbale și acestea riscă o amendă de până la 2000 de lei.

În aceeași odine de idei, Moldsilva solicită cetățenilor să se abțină de la colectarea acestor plante, iar în cazul observării unor astfel de cazuri, să apeleze linia fierbinte (022) 211-311.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău