Colaboratori apropiați ai președintelui Donald Trump anticipează o schimbare de regim la Teheran

  • 01 Iulie 2018 09:45
Colaboratori apropiați ai președintelui Donald Trump anticipează o schimbare de regim la Teheran

Apropiați ai președintelui american Donald Trump, fostul președinte al Camerei Reprezentanților, Newt Gingrich, și fostul primar al New Yorkului, Rudy Giuliani, au apreciat sâmbătă, în apropiere de Paris, că perspectiva unei schimbări a regimului de la Teheran se apropie, relatează AFP.

Gingrich și Giuliani, care este și unul dintre avocații lui Donald Trump, au mai afirmat, în fața mai multor mii de opozanți iranieni la Paris, că președintele Statelor Unite trebuie să exercite o presiune și mai mare asupra europenilor care caută să își păstreze relațiile economice cu Teheranul în pofida noilor sancțiuni americane.

"Singura modalitate de a asigura securitatea în regiune este înlocuirea dictaturii cu o democrație și acesta trebuie să fie obiectivul nostru", a declarat Gingrich în fața adunării Free Iran, organizată de opozanți iranieni exilați, printre care foști rebeli din Mujahedinii Poporului, organizație interzisă în Iran.

Colaboratori apropiați ai președintelui Donald Trump anticipează o schimbare de regim la Teheran Foto: (c) Regis Duvignau / REUTERS

Subliniind că nu se exprimă în numele administrației Trump, el s-a declarat convins că o schimbare de regim la Teheran va fi "sărbătorită cu bucurie".

Gingrich a ținut să menționeze că nu este în favoarea ideii de a înarma opoziție iraniană, considerând că președintele Trump trebuie să mizeze pe mai multe sancțiuni după ce s-a retras din acordul asupra programului nuclear iranian încheiat în 2015 între Teheran și marile puteri.

El a criticat, de asemenea, atitudinea țărilor care încearcă să-și păstreze posibilitatea pentru întreprinderile lor de a-și continua activitatea în Iran în ciuda sancțiunilor americane.

"Este nevoie de o campanie de stigmatizare a guvernelor europene care nu doresc să susțină libertatea și democrația", a spus Gingrich. "Insistăm pentru ca acestea să se alăture noilor sancțiuni" împotriva Iranului, a continuat el.

La rândul său, Giuliani a lansat un apel la boicotul firmelor care "continuă să facă afaceri cu acest regim", mai scrie AFP. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău