Colaborarea științifică dintre FIF a USM și Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române din București se intensifică

  • 09 Septembrie 2022 18:28
Colaborarea științifică dintre FIF a USM și Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române din București se intensifică

Colaborarea științifică dintre Facultatea de Istorie și Filosofie (FIF) a USM și Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române din București prinde contururi noi. Pe lângă participări reciproce la cercetări arheologice de teren, manifestări științifice, consultanță și logistică în cadrul a varii proiecte, astăzi, 9 septembrie, FIF a fost gazda unui eveniment cu un conținut științific aparte. Este vorba de prelegerea dr. hab. Daniel Spânu cu tema „Tezaurele dacice în spațiu” susținută în fața studenților de la anul I și II de la specialitatea „Istorie. Științe umanistice”.

Mesajul cu conținut complex științific a fost axat pe condițiile și semantica depunerilor tezaurelor de argint atribuite comunităților dacice, dar și problemei originii și originalității brățărilor de aur ale dacilor, se arată în comunicat.

Dr. hab. Daniel Spânu este autorul și coautorul următoarelor lucrări monografice și anume:  Barbari la Dunăre, Cluj-Napoca 2011; Tezaurele dacice. Creația în metale prețioase din Dacia preromană, București, 2012; Contribuții arheologice și iconografice la cercetarea sitului „Cetate” de la Zimnicea, Pitești, 2014, capitole în lucrări colective și mai multe studii în domeniul arheologiei epoci Latene. Bursier al fundației „Alexander von Humboldt” la Universitatea Liberă din Berlin, sub coordonarea prof. dr. Svend Hansen și prof. dr. Michael Meyer.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău