Codul portocaliu de secetă hidrologică a fost prelungit. Cum va fi vremea în această săptămână

  • 21 Septembrie 2020 16:06
Codul portocaliu de secetă hidrologică a fost prelungit. Cum va fi vremea în această săptămână

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prelungit Codul Portocaliu de secetă hidrologică pe o mare parte a teritoriului țării până la data de 28 septembrie, transmite MOLDPRES.

„În râurile mici din bazinul inferior al râului Răut și bazinelor râurilor Botna, Cogâlnic, Ialpug și Cahul se menține Cod Portocaliu de secetă hidrologică”, indică SHS, potrivit sursei citate. De asemenea, hidrologii au anunțat că în perioada de referință, în râul Prut, pe sectorul Criva – Costești, râurile mici și bazinele acvatice din țară se va menține Cod Galben de secetă hidrologică.

În acest context, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

La rândul lor, meteorologii prognozează în următoarele șapte zile temperaturi generoase care vor atinge 30 de grade Celsius. Ploile mult așteptate de agricultori sunt posibile la finele săptămânii curente, în regiunile de centru și nord.

Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Nașterea Maicii Domnului, cunoscută în popor și sub numele de Sfânta Maria Mică. În credința populară, sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului reprezintă hotarul astronomic dintre vară și toamnă, momentul în care se dă startul lucrărilor agricole de toamnă și momentul în care noul anotimp începe să își intre în drepturi. 21 septembrie este ziua în care unele păsări, precum rândunelele, își pregătesc călătoria spre țările calde, iar gâzele și reptilele se retrag în pământ. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău