Codul Audiovizualului ar putea fi modificat

  • 16 Ianuarie 2014 18:10
Codul Audiovizualului ar putea fi modificat

Membrii Comisiei parlamentare pentru mass-media au creat un grup de lucru care să modifice Codul Audiovizualului, în vederea reglementării relațiilor dintre radiodifuzori și operatorii de cablu, informează portalul media-azi.md.

Inițiativa vine în contextul evenimentelor recente, când trei posturi de televiziune au fost excluse din ofertele mai multor operatori de cablu.

Lipsa unor prevederi clare în legislație privind relația dintre operatorii de cablu și radiodifuzori creează astfel de situații, a subliniat președintele Comisiei parlamentare pentru mass-media, Chiril Lucinschi.

În cadrul ședinței comisiei parlamentare de profil a fost audiat astăzi președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Marian Pocaznoi. Acesta a reiterat că reprezentanții operatorilor care au schimbat grila de emisie au invocat motive economice, adică nu au fost semnate contractele de colaborare pentru anul 2014.

Unii deputați din cadrul comisiei parlamentare de profil au sugerat, însă, că la baza sistării difuzării acestor posturi ar fi stat motive politice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău