Cod portocaliu și galben de ninsori și viscol în acest weekend în România

  • 24 Noiembrie 2023 12:53
Cod portocaliu și galben de ninsori și viscol în acest weekend în România

Meteorologii români au emis noi avertizări cod portocaliu și cod galben de ninsori și viscol pentru mai multe zone ale țării valabile începând de vineri până duminică, scrie hotnews.ro.

De vineri, ora 10, până duminică, ora 18, esta valabil un Cod Galben. Vântul va avea intensificări în Carpații Orientali și în Munții Apuseni cu viteze de 60...80 km/h, iar în zona înaltă, rafalele vor depăși 90…100 km/h. Îndeosebi în masivele montane din nordul țării, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

Vântul va prezenta intensificări și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, în general cu viteze de 55...75 km/h.

Vineri, de la ora 18, intră în vigoarea un Cod Galben, valabil până duminică, la ora 18.

În intervalul menționat, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă însemnate de 25...30 l/mp și pe arii restrânse de peste 40...50 l/mp.

Vor fi ploi, dar treptat începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica îndeosebi în sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură. Vor fi rafale în general de 60...75 km/h, intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.

Duminică noaptea, de la ora 2, până duminică la ora 16, intră în vigoare un Cod Portocaliu.

În intervalul menționat în județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 75...85 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău