Cod galben de ploi în România | Sunt posibile inindații în Moldova, Maramureș, sudul și estul Transilvaniei

  • 29 Iunie 2018 09:55
Cod galben de ploi în România | Sunt posibile inindații în Moldova, Maramureș, sudul și estul Transilvaniei

În România, este cod galben de ploi în Moldova, Maramureș, sudul și estul Transilvaniei, precum și în nordul Munteniei și al Olteniei, până diseară la ora 21:00.

Și hidrologii atrag atenția că până pe 1 iunile sunt posibile inundații în aproape trei sferturi din țară. 32 de județe sunt vizate de coduri potrocali și galbene.

Unul dintre cele mai grav afectate județe de precipitații este Bacău. Acolo, un copil de 13 ani, dintr-un sat, a murit după ce a fost lovit de trăsnet.

În zona Slănic Moldova numeroase drumuri au fost blocate de aluviuni, iar apa a pătruns în zeci de gospodării. Au fost probleme și în județul Botoșani. Pompierii militari și voluntari au intervenit aseară în 12 localități pentru evacuarea apei din gospodării, îndepărtarea arborilor și acoperișurilor smulse de vânt.

Și în Ucraina, peste 200 de localități au rămas fără energie electrică, din cauza ploilor abundente și a vântului puternic - anunță, vineri, Serviciul pentru Situații de Urgență de la Kiev. Localitățile care au rămas fără electricitate se află în regiunile Poltava, Luhansk, Cernăuți, Ternopil, Dnipropetrovsk, Kirovograd și Zaporijia.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău