Cod Galben de caniculă, emis de meteorologi. Când intră în vigoare

  • 05 August 2022 14:01
Cod Galben de caniculă, emis de meteorologi. Când intră în vigoare

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis cod galben de caniculă, valabilă pentru întreg teritoriul R. Moldova. Avertizare meteo intră în vigoare sâmbătă, 6 august.

Astfel, în intervalul 6-8 august, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori între +33..+35 de grade Celsius. 

În acest context, SHS vine cu recomandări. Dacă este necesar să vă deplasați în afara locuinței, este de preferat să o faceți fie dimineața devreme, fie seara. 

Deplasați-vă pe la umbră și evitați pe cât posibil expunerea în plin soare, folosiți îmbrăcăminte ușoară, subțire din țesături naturale în culori deschise precum și mijloace de protecție (pălării, umbrele, ochelari de soare); este bine să aveți la îndemână lichide (apă).

Precizăm că la moment este în vigoare codul galben de pericol excepțional de incendiu, valabil pentru întreg teritoriul R. Moldova până astăzi, 5 august.

SHS solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă. În funcție de evoluția fenomenelor. În funcție de evoluția fenomenelor, SHS va actualiza acest mesaj prin avertizări meteorologice ulterioare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău