Coaliția pentru Unitate și Bunăstare a aderat oficial la Blocul Politic și Electoral

  • 26 Februarie 09:44
Coaliția pentru Unitate și Bunăstare a aderat oficial la Blocul Politic și Electoral

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a aderat oficial la Blocul Politic și Electoral din care fac parte partidele PPDA (Platforma DA), LOC (Liga Orașelor și Comunelor) și Partidul Schimbării. Evenimentul s-a produs duminică în cadrul unei ședințe comune a Birourilor Politice ale celor 4 partide, transmite IPN.

Conform unui comunicat de presă, formațiunile constituante au decis astfel „să întărească temelia unei alternative democratice, competente și responsabile, într-o perioadă în care cetățenii au nevoie de siguranță, bunăstare și speranță. Unitatea forțelor pro-europene și democratice este esențială pentru ca dreptatea, bunăstarea, echitatea și binele comun să triumfe în Republica Moldova. Prin unificarea forțelor pro-europene răspundem apelului cetățenilor la unitate, profesionalism și responsabilitate”.

„Noi, cei care am optat pentru această coaliție, suntem conștienți de obligația noastră de a da cetățenilor un guvern capabil să guverneze competent, onest și profesionist, în condițiile statului de drept, prin politici transparente și fiscalitate redusă. Suntem împreună pentru a pune bunăstarea populației și viitorul cetățenilor pe primul loc pe agenda politică a Republicii Moldova. Aderând la acest bloc politic și electoral, dorim să contribuim la întărirea instituțiilor democratice și pluraliste, care să asigure cetățenilor bunăstare și stabilitate,” a susținut Igor Munteanu, președintele CUB.

La rândul său, președintele Platformei DA, Dinu Plângău, a susținut că Blocul celor 4 partide europene este o construcție politică deschisă, democratică și transparentă. Pe platforma sa, Blocul va pleda pentru dezvoltarea dinamică a inițiativei private, eliminarea barierelor în calea concurenței libere, iar proiectul de aderare la UE va fi adaptat la așteptările concrete ale populației și va fi conectat pe susținerea clasei antreprenoriale, pe scoaterea din sărăcie a satului și dezvoltarea economică durabilă, ca factor central de stabilitate și coeziune socială a tuturor cetățenilor”.

Președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, a susținut nevoia unei reforme veritabile a justiției și organelor de urmărire penală. „Numai o justiție reformată va putea asigura tragerea la răspundere penală a crimei organizate, va face imposibilă coruperea alegătorilor, sabotarea alegerilor și a proceselor democratice. Este inadmisibilă tolerarea corupției și birocrației care alungă din țară antreprenorii mici și mijlocii – trebuie să oprim exodul capitalului și cetățenilor, să protejăm interesele mediului de afaceri prin introducerea unui moratoriu la controlul de stat și să sistăm aplicarea oricăror amenzi și sancțiuni. Statul trebuie să stimuleze antreprenoriatul și nicidecum să-l reprime”, a menționat Ștefan Gligor.

Co-președintele LOC, Alexandru Bujoreanu, a menționat că ”este timpul să fim garanția omului simplu contra imposturii, profitorilor, aventurierilor. Trebuie să asigurăm justiție dreaptă și protecție cetățeanului într-o economie liberă de piață, în care munca este respectată, iar nedreptatea este pedepsită, în care nimeni nu poate fi mai presus de lege, iar politicienii răspund pentru ceea ce fac ori nu fac”.

Platforma Demnitate și Adevăr, Liga Orașelor și Comunelor și Partidul Schimbării au format anunțat despre formarea Blocul politic și electoral în perspectiva alegerilor prezidențiale și parlamentare viitoare, la sfârșitul lunii ianuarie. De asemenea, Blocul și- anunțat intenția de a identifica un candidat comun pe care îl va susține în scrutinul din anul acesta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău