CNPF a modificat Regulamentul privind ofertele publice de cumpărare

  • 01 Septembrie 2023 11:48
CNPF a modificat Regulamentul privind ofertele publice de cumpărare

Consiliul de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), a aprobat modificarea Regulamentului privind ofertele publice de cumpărare, aprobat prin Hotărârea CNPF nr. 33/1/2015, al cărui scop este de a conforma cadrul normativ secundar în contextul ultimelor amendamente la Legea nr. privind piața de capital, operate prin Legea nr. 321/2022 (în vigoare din 16 iunie 2023).

Potrivit Bizlaw.md, prevederile de bază ale proiectului survin în contextul modificării art. 20-31 din Legea nr. 171/2012. Astfel, principalele amendamente se referă la:

- normele care permit derularea unei oferte publice nu doar pe o piață reglementată, dar și în cadrul unui Sistem Multilateral de Tranzacționare;

- punerea în aplicare a unui nou mecanism de notificare și aprobare a prospectului de ofertă publică (publicarea avizului privind intenția de a efectua oferta de preluare înaintea aprobării prospectului de ofertă publică);

- direcționarea surselor rezultate din retragerea obligatorie (în cazul în care acționarii nu și-au revendicat contravaloarea acțiunilor) în Fondul de compensare a investitorilor.

Proiectul a fost consultat cu părțile interesate și participanții pieței.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău