CNN | Printre cei 60 de diplomați ruși expulzați din SUA erau și spioni care îi căutau pe ”trădători”

  • 29 Aprilie 2018 10:56
CNN | Printre cei 60 de diplomați ruși expulzați din SUA erau și spioni care îi căutau pe ”trădători”

Printre cei 60 de diplomați ruși care au fost expulzati din SUA se aflau si agenți ai serviciilor speciale care aveau ca sarcina urmarirea ”tradatorilor” si a ”dusmanilor poporului” fugiți in America, susține CNN, citand surse din cadrul agențiilor americane de aplicare a legii și comunitatea de informații.

După cum au aflat reporterii, a fost inregistrat cel puțin un episod în care spionii rusi, din randul celor expulzati în calitate de „diplomati“, filau o persoana aflata sub protecția Agenției Centrale de Informații (CIA).

Este vorba despre un cetatean rus care s-a mutat în Statele Unite și a primit acte de identitate americane cu shimbare de nume, precizează Pagina de Rusia

Agențiile de informații americane au ajuns la concluzia că Rusia pregătește un alt act de răzbunare prin eliminarea unor imigranți ruși, deja ștampilati drept „trădători“ și „dușmanii țării“ de catre Kremlin, prin analogie cu fostul ofițer GRU Serghei Skripal, otrăvit în Salisbury.

Expulzarea celor 60 de diplomați ruși a fost anuntata de SUA pe 26 martie. Motivul a fost atacul chimic asupra lui Skripal și a fiicei sale in Salisbury. Marea Britanie consideră Rusia responsabila de tentativa de asasinare a fostului spion dublu rus.

Moscova neagă acuzațiile și la 5 aprilie a anunțat expulzarea a 58 de angajați ai Ambasadei SUA la Moscova și a doi angajați ai SUA de la Consulatul General de la Ekaterinburg.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău