CNAS va primi cetățenii în regim special

  • 28 Aprilie 2020 09:40
CNAS va primi cetățenii în regim special

Casa Națională de Asigurări Sociale, prin intermediul subdiviziunilor teritoriale, va relua din 29 aprilie, curent, primirea cetățenilor în regim special. Redeschiderea pentru vizitatori a Front Oficiilor caselor teritoriale de asigurări sociale (CTAS) va fi efectuată pe etape și cu separarea categoriilor de beneficiari. Aceste măsuri au fost luate pentru a preveni răspândirea pandemiei de coronavirus, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al CNAS se menționează că pe 29 și 30 aprilie, începând cu ora 08.00 până la ora 14.00, toate CTAS vor deservi doar beneficiarii de pensii, alocații sociale și solicitanții ajutorului de deces.

Din 4 mai până la 8 mai inclusiv, de la ora 08.00 până la ora 14.00, vor fi deserviți beneficiarii de indemnizații de maternitate și indemnizații adresate familiilor cu copii.

Începând cu 11 mai până 15 mai inclusiv, de la ora 08.00 până la ora 14.00, din nou vor fi deserviți beneficiarii de pensii, alocații sociale și solicitanții ajutorului de deces.

Totodată, în această perioadă nu vor fi deserviți beneficiarii din CTAS Soroca, CTAS Glodeni și CTAS Ștefan Vodă, dat fiind că în orașele respective este instituit regim de carantină. Primirea cetățenilor va începe după ieșirea din izolare a localităților respective.

După fiecare două ore de audiență a cetățenilor, în Front Oficiile caselor teritoriale, timp de zece minute, va fi efectuată dezinfecția și aerisirea spațiilor de primire.

Pe perioada instituirii stării de urgență, solicitanții serviciilor CTAS vor fi admiși în interiorul Front Oficiului doar cu condiția că poartă mască de protecție și mănuși, cu asigurarea respectării distanței sociale în interiorul CTAS și în exteriorul acesteia.

Beneficiarii sunt atenționați că, din data de 18 mai 2020, toate casele teritoriale vor activa în regim deplin, în cazul în care nu va fi prelungită starea de urgență. În funcție de evoluția situației epidemiologice, CNAS va informa suplimentar despre programul de activitate.

Casa Națională de Asigurări Sociale sugerează părinților tineri să solicite indemnizațiile pentru familiile cu copii prin serviciul în format electronic „e-Cerere Indemnizații Familiilor cu Copii” în scopul prevenirii infecțiilor virale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău