CNAS: Transferurile pentru toate prestațiile sociale au fost efectuate în mărime deplină

  • 13 Iunie 2020 11:48
CNAS: Transferurile pentru toate prestațiile sociale au fost efectuate în mărime deplină

Casa Națională de Asigurări Sociale aduce la cunoștința beneficiarilor de prestații sociale că au fost efectuate transferurile pentru toate prestațiile sociale în mărime de 1821,9 milioane de lei. Este vorba, inclusiv de banii destinați achitării indemnizațiilor pentru familiile cu copii. CNAS menționează că nu are datorii la capitolul finanțări, transmite IPN.

Pentru indemnizația de maternitate s-au transferat 70,6 milioane de lei, iar pentru cea paternală – 1,7 milioane de lei. Pentru indemnizația unică la nașterea copilului s-au transferat 31,7 milioane de lei. Pentru indemnizația lunară pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de trei ani s-au transferat 100,1 milioane de lei. Pentru indemnizația lunară de suport pentru creșterea până la 3 ani a copiilor gemeni sau mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină s-au transferat 1 milion de lei. Pentru indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de doi ani s-au transferat 24,5 milioane de lei.

De asemenea, au fost efectuate transferurile pentru celelalte prestații sociale, cum ar fi pensii, compensații, alocații, ajutorul social, ajutorul pentru șomaj, ajutorul pentru perioada rece a anului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău