CNAS | Fiecare angajat se poate informa cu starea contului personal de asigurări sociale și baza de calcul pentru viitoarea pensie

  • 08 Aprilie 2019 17:01
CNAS | Fiecare angajat se poate informa cu starea contului personal de asigurări sociale și baza de calcul pentru viitoarea pensie

Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) anunță că fiecare cetățean, indiferent de domeniul de activitate și numărul de locuri de muncă la care este angajat, poate urmări starea contului său personal de asigurări sociale. Informația despre transferul contribuțiilor de asigurări sociale începând cu 1 ianuarie 1999 se conține în Registrul de stat al evidenței individuale în sistemul public de asigurări sociale. Aceste date reprezintă baza de calcul pentru viitoare pensie și alte plăți sociale.

Potrivit CNAS, pentru a obține acces la datele sale personale, asiguratul trebuie să depună o cerere la Casa teritorială de asigurări sociale pentru a obține loghin-ul și parola pentru a intra în sistemul informațional ACCES CPAS.

Cererea pentru a primi, modifica sau restabili parola de acces la contul ACCES CPAS poate fi depusă și în mod electronic la adresa de e-mail – [email protected]. Aceasta trebuie să conțină în mod obligatoriu telefonul de contact al solicitantului, deoarece parola este înmânată fiecărui solicitant personal. Până la moment parole de acces la contul curent de asigurări sociale au obținut mai mult de 50 de mii de utilizatori.

Accesul la sistem se poate efectua de la orice calculator conectat la rețeaua Internet, accesând site-ul www.cnas.md cu utilizarea bannerului ACCES CPAS. Pagina web oferă posibilitatea vizualizării și imprimării informației acumulate la contul personal pentru toată perioada de activitate realizată după 1 ianuarie 1999. Informațiile la contul personal se actualizează lunar. Informația din Registru de stat este confidențială, de aceea interacțiunea între sistemul informațional ACCES CPAS și utilizator este protejată printr-un șir de prevederi normative ale securității informaționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău