CNAS: Au fost finanțate indemnizațiile de maternitate

  • 14 Aprilie 2023 15:15
CNAS: Au fost finanțate indemnizațiile de maternitate

Astăzi, 14 aprilie, au fost finanțate unele prestații sociale, inclusiv ajutorul de șomaj și indemnizațiile de maternitate destinate femeilor asigurate, soțiilor aflate la întreținerea soților asigurați și șomerelor, transmite CNAS.

Valoarea finanțării constituie 125,4 milioane lei, iar pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze la instituția bancară unde sunt deserviți sau la orice oficiu poștal din țară. Plata tuturor prestațiilor sociale se efectuează prin modalitatea selectată de beneficiar și disponibilă în cadrul serviciului guvernamental de plăți electronice (MPay).

Reamintim, că începând cu 1 martie 2023 dreptul la indemnizație de maternitate se stabilește indiferent de realizarea venitului în perioada concediului de maternitate. Astfel, femeia asigurată are dreptul la indemnizația de maternitate și în cazul în care activează în perioada concediului de maternitate și realizează venit asigurat. Totodată, începând cu 1 martie 2023, indemnizația de maternitate se calculează din venitul asigurat al unuia dintre soții asigurați, care va determina un cuantum mai mare al indemnizației de maternitate.

Pentru șomere, baza de calcul a indemnizației de maternitate o constituie cuantumul ajutorului de șomaj în vigoare la data producerii riscului asigurat (maternitate).

Pentru a fi la curent cu informații privind stabilirea, calcularea și plata prestațiilor sociale, puteți accesa pagina web oficială www.cnas.gov.md, urmări postările noastre pe Facebook, Instagram și canalul de Telegram dar și contacta Centrul de Apel al CNAS la numărul de telefon 022- 257- 777.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău