CNAS a reînnoit Clasificatorul Ocupațiilor

  • 01 Decembrie 2022 18:57
CNAS a reînnoit Clasificatorul Ocupațiilor

Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) informează plătitorii de contribuții la bugetul de asigurări sociale de stat, că pe pagina web-oficială www.cnas.gov.mda fost plasată versiunea electronică a Clasificatorului Ocupațiilor (CORM 0006-2021) reînnoită în baza Ordinului Ministrului Muncii și Protecției Sociale nr.77 din 5 octombrie 2022.

În Clasificatorul menționat au fost modificate unele denumiri ale funcțiilor (ocupațiilor) și adăugate alte funcții noi, scrie Bizlaw.md.

CNAS atenționează că concomitent a fost publicată și versiunea clasificatorului cu menținerea codului intern din patru cifre.

Clasificatorul ocupațiilor din Republica Moldova se aplică în toate domeniile de activitate economică și socială și este obligatoriu pentru toate autoritățile administrației publice centrale și locale, întreprinderile, organizațiile și instituțiile, indiferent de tipul de proprietate și forma de organizare juridică, și alte persoane juridice și fizice care își desfășoară activitatea pe teritoriul Republicii Moldova, la completarea documentelor oficiale, ori de câte ori se cere indicarea ocupației.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
-2,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,6 m/s
Fri
0
Sat
2
Sun
1
Mon
0
Tue
1
Arhivă Radio Chișinău