CNAS a finanțat a doua tranșă a indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă

  • 14 Iunie 2022 17:58
CNAS a finanțat a doua tranșă a indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă

Casa Națională de Asigurări Sociale a finanțat a doua tranșă destinată plății indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă. Beneficiarii vor putea ridica banii după procesarea plăților de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăți electronice (MPay). Lista prestatorilor de servicii de plată poate fi găsită pe site-ul mpay.gov.md, transmite IPN.

CNAS reamintește că indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă cauzată de boli obișnuite sau de accidente nelegate de muncă, acordate din mijloacele angajatorului, se stabilesc, se calculează și se plătesc de angajator pentru primele cinci zile calendaristice de incapacitate temporară de muncă, însă nu mai mult de 15 zile cumulative pentru fiecare angajat pe parcursul unui an calendaristic.

Începând cu a șasea zi calendaristică de incapacitate temporară de muncă, iar în cazul mai multor perioade de incapacitate temporară de muncă – începând cu prima zi după expirarea celor 15 zile cumulative plătite din mijloacele angajatorului, indemnizația se plătește din mijloacele bugetului asigurărilor sociale de stat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău