CNAS a efectuat transferurile pentru toate prestațiile sociale

  • 15 Ianuarie 2020 15:32
CNAS a efectuat transferurile pentru toate prestațiile sociale

Transferurile pentru toate prestațiile sociale în mărime de aproape 408, 8 milioane de lei, inclusiv banii destinați achitării indemnizațiilor pentru familiile cu copii, au fost făcute, anunță Casa Națională de Asigurări Sociale, într-un comunicat de presă citat de IPN.

Pentru indemnizația de maternitate s-au transferat 50,2 milioane de lei pentru circa 1800 beneficiari, iar pentru cea paternală – 1,7 milioane de lei de care vor beneficia peste 360 de beneficiari. Pentru indemnizația unică la nașterea copilului s-au transferat 21,6 de milioane de lei pentru circa 2700 persoane.

Pentru indemnizația lunară pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de trei ani s-au transferat 88,6 milioane de lei pentru peste 47 de mii de beneficiari. Pentru indemnizația lunară de suport pentru creșterea până la trei ani a copiilor gemeni sau mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină s-au transferat 996,9 mii de lei pentru mai bine de 1400 de persoane. Pentru indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de doi ani s-au transferat 26,2 milioane de lei pentru 37 660 de beneficiari.

Totodată, au fost efectuate transferurile pentru celelalte 14 prestații sociale, cum ar fi compensații, alocații, ajutorul social, ajutorul pentru șomaj, ajutorul pentru perioada rece a anului.

Pentru a primi banii prin intermediul băncii, beneficiarii urmează să se adreseze către instituția la care a fost deschis contul salarial sau social. În cazul în care beneficiarul nu este deținător de card, banii pot fi primiți în orice oficiu poștal, indiferent de locul înregistrării la domiciliu.

Casa Națională îndeamnă beneficiarii de prestații sociale să ridice de la oficiile poștale mijloacele bănești care li se cuvin. La sfârșitul fiecărei luni sumele nesolicitate sunt restituite pe contul corespunzător al CNAS și incluse în plată în luna imediat următoare a lunii de gestiune.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău