CNAM precizează modalitatea de a obține analogi de insulină și dispozitive medicale compensate

  • 20 Septembrie 2022 16:13
CNAM precizează modalitatea de a obține analogi de insulină și dispozitive medicale compensate

Un spot video și audio informează cetățenii despre cum pot beneficia de analogi de insulină și dispozitive medicale compensate. Compania Națională de Asigurări în Medicină a lansat spotul în contextul în care, din luna iulie, aceste produse farmaceutice sunt compensate în premieră din fondurile de asigurare medicală obligatorie, transmite IPN.

Prin intermediul acestui spot, CNAM informează populația că poate beneficia de dispozitive medicale compensate – teste și lanțete pentru monitorizarea glicemiei, pungi colectoare pentru stome intestinale și urinare. Procedura este similară celei de compensare a medicamentelor. Rețeta pentru dispozitivele medicale compensate este luată de la medicul de familie și prezentată la cea mai apropiată farmacie.

„E important ca un număr cât mai mare de persoane să cunoască faptul că lista de medicamente compensate este permanent completată. În această listă au fost incluse recent un șir de preparate ce sunt oferite gratuit, și anume: analogii de insulină persoanelor cu diabet, dar și mai multe medicamente celor care primesc îngrijiri paliative în ambulatoriu”, precizează CNAM într-un comunicat de presă.

Instituția îndeamnă medicii să prescrie, iar farmaciștii să elibereze medicamentele și dispozitivele compensate conform indicațiilor medicale, să informeze populația despre posibilitatea de a beneficia de produsele respective, precum și să asigure accesul la acestea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău