CNAM a semnat acorduri de colaborare cu instituțiile omoloage din România și Ucraina

  • 09 Septembrie 2022 17:26
CNAM a semnat acorduri de colaborare cu instituțiile omoloage din România și Ucraina

Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a încheiat acorduri de colaborare cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) din România și Serviciul Național de Sănătate (SNSU) din Ucraina. Documentele au fost semnate vineri, 9 septembrie, de directorul general al CNAM, Ion Dodon, președinta CNAS, Adela Gojan, precum și directoarea SNSU, Natalia Husak.

Acordurile prevăd dezvoltarea și fortificarea colaborării în domeniul sistemului de finanțare în sănătate și al asigurării obligatorii de asistență medicală. Părțile își propun să realizeze un schimb de informații și experiență în procurarea strategică și formarea prețurilor pentru serviciile medicale, contractarea prestatorilor, managementul financiar în asigurări de sănătate, soluții din domeniul tehnologiilor informaționale pentru obținerea performanțelor organizaționale, cooperarea părților în interesul pacienților pentru oferirea de îngrijirii medicale de calitate etc.

Activitățile de cooperare vor avea loc prin organizarea în comun de conferințe, seminare, ateliere de lucru, instruiri, stagii și programe de schimb, alte activități comune.

„Avem un bun prilej de a efectua un schimb de experiență și a dezvolta în continuare relațiile cu instituțiile omoloage din România și Ucraina. Aceste acorduri sunt importante și pentru cetățenii noștri. Sunt multe lucruri pe care putem să le preluăm, să facem schimb de experiență, mai ales în ceea ce privește dezvoltarea și implementarea documentelor strategice instituționale, sistemul de management al performanțelor, formarea prețurilor pentru serviciile medicale ș. a.”, a menționat directorul general al CNAM, Ion Dodon.

Președinta CNAS din România, Adela Gojan, a reconfirmat deschiderea în legătură cu colaborarea între cele două instituții, în speranța că împreună vor fi identificate cele mai bune decizii și soluții care să asigure accesul cât mai facil al pacienților din ambele țări la serviciile medicale necesare.

„Avem o responsabilitate față de asigurații noștri, atât Dvs., la CNAM, cât și noi, la CNAS. Suntem bucuroși că astăzi avem ocazia să stabilim reperele acestui acord de colaborare, deoarece avem preocupări comune. Vă vom ține la curent cu tot ce întreprindem ca și demersuri de eficientizare a acestor servicii medicale atât de necesare mai ales în această perioadă în care ambele țări surori străbat niște vremuri destul de grele”, a spus doamna Adela Gojan.

Documentele au fost semnate la distanță și urmează a fi transmise părților.

Cele două acorduri de colaborare sunt încheiate pe o perioadă nedeterminată.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău